Pla d’impuls a la lectura

El Departament d’Ensenyament participa en el Pla Nacional de Lectura establint com a objectiu estratègic la millora de l’èxit escolar de tots els alumnes. I ho fa potenciant la lectura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum al llarg de tota l’educació bàsica per augmentar la competència comunicativa lingüística i el desenvolupament de l’hàbit lector dels infants i joves, tenint present que la competència lectora és a la base de molts dels aprenentatges i un requisit per participar amb èxit en bona part dels àmbits de la vida adulta.

Podeu extreure tota la informació al següent enllaç:

http://www20.gencat.cat/portal/site/ensenyament/menuitem.75e1c94eb5dd9e184ed22010b0c0e1a0/?vgnextoid=88c5b5bb8fee3310VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD

Aquest és el primer any del projecte de formació al nostre centre que té una durada de tres cursos. Els mestres rebrem una formació especialitzada per tal de garantir i portar a la pràctica noves estratègies per a millorar la lectura del nostre alumnat.

Àlbums il·lustrats
Un àlbum il·lustrat és una obra d’art; és un llibre especial on la imatge i les il·lustracions juguen el mateix paper que el text escrit, l’un complementa l’altre.
A la nostra biblioteca disposem de més de 100 àlbums il·lustrats. L’escola ha fet un veritable esforç per tenir una Biblioteca PUNTEDU de primera.
Dins de la mitja hora de lectura que el Departament d’Ensenyament ha engegat aquest curs escolar, els mestres ens posem al dia en una activitat tan important com la lectura.
A continuació teniu una mostra de la sessió on vam treballar els àlbums il·lustrats.

Presentació de l’activitat de final de curs.

https://docs.google.com/presentation/d/1JOi191poXrDlUVdAZXt4Lm2EgbYOYG7CnL1eC7oqFmc/edit?usp=sharing

Gust per la lectura
La lectura de contes a l’aula per fomentar el gust per la lectura i per aprendre a expressar les emocions que ens provoquen: la por, la llibertat, la injustícia, l’amistat, l’opressió…

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s